Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Goulashsoep van de skipiste op tafel.
- Bak het vlees in de soeppan in de olie tot het vocht verdampt is.
- Voeg de gemalen of geraspte ui en knoflook toe en laat het 5 minuten meebakken, maar laat het niet donker kleuren.
- Voeg in één keer de bloem toe en laat deze al roerend garen.
- Voeg de fijngemalen of geraspte verse paprika toe, de tomatenpuree en het blik tomaten inclusief vocht en de bouillon. Breng het geheel aan de kook.
- Rooster in een droge koekenpan de komijnzaadjes tot ze flink geuren en doe ze in de soep. Bak in hetzelfde koekenpannetje de spekjes uit, zeef het vet eruit en doe de spekjes bij de soep. Voeg de marjolein toe en laat de soep 3 uur op een sudderplaatje zachtjes koken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes van 1 cm. Voeg ze het laatste half uur bij de soep tot ze gaar zijn.