- 0.2 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mmmovenschotel spruitjes spek champignons en mosterdroom op tafel.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in water met zout (afhankelijk van de grootte van de spruitjes, plm. 7 minuten). Laat ze goed uitlekken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Kook ze in water met zout beetgaar in plm. 5 minuten. Laat ze goed uitlekken.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en verhit de olie in een koekenpan.
- Bak hierin de spekreepjes knapperig en voeg uisnippers en knoflook toe. Bak deze glazig.
- Voeg de champignonplakjes toe en bak even mee (moeten beetgaar blijven). Kruid het geheel met peper en tijm.
- Roer de spek/champignon-massa door de spruitjes. Roer de mosterd, honing en crème fraîche door elkaar en roer dit door de spruitjes.
- Doe de spruitjes in de ovenschaal. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs over de spruitjes en vet de plakjes in met de inmiddels gesmolten boter.
- Zet de schaal plm. 15-20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven. Als alles nog warm is, kun je de ovenschaal ook even onder de ovengrill plaatsen.