Ananasjam met citroen en vanille

Ananasjam met citroen en vanille

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke ananasjam gemaakt met citroen en vanille. Het vanillestokje zorgt voor extra smaak en de geleisuiker maakt het lekker zoet. Perfect op brood, beschuit of bitterkoekjes.

15 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ananasjam met citroen en vanille op tafel.

  1. Maak de ananas schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap het vanillemerg eruit en bewaar het stokje.
  3. Doe de ananas, citroensap, vanillemerg en vanillestokjes in de pan. Stamp de ananas wat fijner met een pureestamper. Maak er geen 'pap' van.
  4. Weeg het geheel en voeg de helft van de hoeveelheid aan geleisuiker toe. Gebruik altijd 1:2.
  5. Laat de ananas met geleisuiker een paar uur staan. Roer af en toe.
  6. Breng alles aan de kook en laat het plm. 4 minuten zachtjes borrelen.
  7. Doe de jamproef: een theelepel jam op een koude deksel. Als dit niet uitvloeit, kun je de potten vullen.
  8. Doe de jam in de potten en sluit de potten. Zet de potten plm. 5 minuten op hun kop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Citroen