Ovenschotel met aubergine feta en tomatensaus

Ovenschotel met aubergine feta en tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Een Grieks diner op tafel zetten? Probeer deze smakelijke ovenschotel met aubergine, feta en tomatensaus. Gegrilde aubergine en een romige laag feta, wie wil dat niet?

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 takjes Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel met aubergine feta en tomatensaus op tafel.

  1. Fruit ui, knoflook en rode peper aan tot zacht.
  2. Voeg overige ingrediënten toe en kook gedurende 20-30 minuten.
  3. Kwast de aubergine in met olijfolie en grilleer in de oven tot gaar en goudbruin van kleur.
  4. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg een laag aubergine in de schaal.
  5. Daarover een laag tomatensaus en de helft van de verkruimelde feta.
  6. Herhaal dit proces en eindig met een laag feta.
  7. Bak gedurende 20-30 minuten op 200 °C tot het gerecht door en door warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Sauzen Aubergine