- 2 takjes Koriander (takje)
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Falafel van kidneybonen en kikkererwten op tafel.
- Giet de kidneybonen en kikkererwten af. Pel de knoflook en ui en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de kruiden in grove stukken.
- Mix in een staafmixbakje of blender de kidneybonen, kikkererwten, ei, 2/3 van het paneermeel, knoflook, ui, de helft van de peterselie en de koriander, kerrie en komijn en een snufje peper en zout. Vorm balletjes van het mengsel.
- Maak twee bakjes, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel. Rol de balletjes door het ei en daarna door de paneermeel. Laat de balletjes bij voorkeur even opstijven in de koelkast.
- Verwarm de frituur voor op 180 graden. Bak de falafel voor circa 5 minuten goudbruin en krokant.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper een knoflookteentje. Verwarm een koekenpan met een scheutje Reddy Koken & Bakken. Roerbak de spinazie samen met de knoflook voor circa drie minuten tot hij geslonken is.
- Doe de spinazie in de blender samen met het bosje peterselie en de augurken. Mix het geheel en voeg een scheutje Reddy Koken & Bakken toe en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de falafel in een wrap met wat verse spinazie, frisse groente en de spinazie-peterseliesaus.