Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de Italiaanse keuken is spaghetti aglio e olio. Simpel maar heerlijk! Met olijfolie, knoflook en sambal breng je de spaghetti vol smaak. Serveer met versgemalen peper en zout.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Spaghetti aglio e olio op tafel.

  1. Kook de spaghetti al dente.
  2. Laat de pan waarin de spaghetti gekookt is op het vuur staan, maar zet deze wat lager. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, minstens tot aan de bodem. Pers de knoflook uit boven de pan en blijf goed roeren, want knoflook bakt snel aan. Voeg ook de sambal toe en direct daarna de spaghetti. Blijf goed doorscheppen om te voorkomen dat de knoflook alsnog aanbakt. Je kunt ook de deksel op de pan doen en een aantal keer goed schudden om de spaghetti te mengen.
  3. Serveer de spaghetti met versgemalen peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta