Pinda kip udon

Pinda kip udon

Smulweb imageSmulweb

Kruidige Pinda kip udon met groente en geroosterde pinda’s en sesamzaad. Maak van de marinade een saus en serveer het met de udon noedels, kip en wokgroenten. Perfect gerecht voor echte liefhebbers van oosterse smaken!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water
  • 2 Rode peper
  • 4 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 18 stappen deze heerlijke Pinda kip udon op tafel.

  1. Meng de pindakaas, honing, 1 etlp sesamolie, soy sauce en gemberpoeder samen.
  2. Maak de kipfilet schoon en snij deze in stukjes.
  3. Doe de marinade in een plastic zak, samen met de kip en laat dit voor minimaal 1 uur staan.
  4. Maak de kippenbouillon. (Als je geen verse kippenbouillon hebt, maak dan gebruik van bouillonblokjes.)
  5. Kook de udon noedels in de kippenbouillon. Bereid de udon noedels verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Zodra ze klaar zijn, giet het water af. Doe 1 etlp sesamolie door de udon noedels. Zet de noedels opzij als de rest nog niet klaar is.
  7. Verhit 2 etlp sesamolie in een wok pan.
  8. Voeg de geperste knoflooktenen toe en bak deze 1 minuut mee tot het gaat geuren.
  9. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Bak de kip in de wok pan tot de kip gaar is.
  10. Spoel de paprika af, maak deze schoon en snij in kleine stukjes of reepjes.
  11. Maak de bosuien schoon en snij deze in ringen.
  12. Spoel de broccoli en snij in kleine roosjes.
  13. Snij de Spaanse peper in ringen. (Haal de zaadjes eruit als je niet van pittig houdt.)
  14. Voeg de groenten toe aan de wok pan en bak 4-5 minuten mee (Je zou de broccoli vooraf kunnen koken).
  15. Voeg de overgebleven marinade toe als de groenten klaar zijn en laat dit nog 1-2 minuten warm worden.
  16. Rooster de pinda's in een droge pan tot ze er geroosterd uit zien (niet verbrand). Doe dit vervolgens ook met de sesamzaadjes. Kijk uit dat ze niet verbranden!
  17. Verdeel de noedels over de borden. Schep bovenop de noedels de kip en groenten.
  18. Maak het gerecht af met de sesamzaadjes en pinda's. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte