Nasiballen

Nasiballen

Smulweb imageSmulweb

Balletjes van gekruide rijst, groenten en een pittige bite van sambal. En het lekkerst? Die snack je trots zelf op de bank. Serveer met loempia- of chilisaus.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Nasiballen op tafel.

  1. Doe de boter in de diepe pan en voeg bloem toe tot een drapje. Voeg daarna water en bouillonblokje toe en roer goed door. Voeg ook de sambal toe. Zet het mengsel op een laag vuur en roer af en toe door.
  2. Zet water op het vuur voor de rijst en kook de rijst. Maal ondertussen de groente fijn.
  3. Giet de gekookte rijst af en roer het door het boter en bloem mengsel. Voeg ook de fijn gemalen groente toe en roer goed door.
  4. Doe het mengsel in een bak en laat het afkoelen in de koelkast.
  5. Doe 5 eieren in een diep bord en paneermeel in het andere. Maak ballen van het nasimengsel en haal ze door de ei en daarna door de paneermeel. Herhaal dit nog een keer en herhaal het proces met de rest van het mengsel.
  6. Bak de nasiballen op 180 graden voor 4 minuten (6 minuten als ze bevroren zijn).
eet smakelijk