Boerenkool

Boerenkool

Smulweb imageSmulweb

Een echte Nederlandse klassieker: boerenkool stamppot met uitgebakken spekjes. Gestampt tot een groene, smeuïge pot met aardappels, boerenkool, melk, mosterd en azijn.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Boerenkool op tafel.

  1. Doe de aardappelen in een pan met ruim water zodat de aardappelen voor 1/3 onder water staan. Voeg zout naar smaak toe.
  2. Kook de aardappelen ca 5 minuten en voeg dan de boerenkool toe. Kook het geheel in 20-25 minuten gaar.
  3. Bak de spekjes uit.
  4. Giet het kookvocht af en stamp de aardappels en de boerenkool fijn.
  5. Maak de stamppot af met wat melk, mosterd en azijn. Schep de uitgebakken spekjes erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool