Creme brulee

Creme brulee

Smulweb imageSmulweb

Smelt weg bij elke hap van onze overheerlijke romige crème brûlée. Met onze eenvoudige stap-voor-stap recept is dit klassieke Franse dessert verbazingwekkend makkelijk te maken. Perfect om vrienden en familie te imponeren.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Creme brulee op tafel.

  1. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en verwijder met een theelepeltje de zaadjes uit beide helften.
  2. Meng, in een steelpan, de vanillezaadjes met de suiker en verwarm dit samen met de melk, room en het vanillestokje gedurende 15 min. op laag vuur. Verwijder de helften van het stokje uit de melk.
  3. Giet de hete melk al kloppend langzaam bij de dooiers. Schenk het mengsel in de ovenschaaltjes tot een centimeter onder de rand. Plaats de schaaltjes naast elkaar in een bakblik of ruime ovenschaal.
  4. Giet genoeg heet water in de bak tot de schaaltjes voor ¾ in het water staan.
  5. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 170°C. Gaar de crème brûlées in ± 35 - 45 min. Ze zijn gaar als het dooiermengsel stevig is.
  6. Laat de crème brûlées goed afkoelen.
  7. Bedek de crème brûlées vlak voor het serveren met een dun laagje suiker. Dit gaat makkelijk door een flinke hoeveelheid suiker over de crème brûlée te strooien en dan het schaaltje scheef te houden zodat het teveel aan suiker er afvalt.
  8. Brand de suiker goudbruin met een gasbrander of speciale crème brûlée brander. Serveer direct.
  9. Een goede crème brûlée heeft een koude pudding en een nog warme krokante laag suiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts