Kruidige uiensoep met amerikaanse mosterd en sherry

Kruidige uiensoep met amerikaanse mosterd en sherry

Smulweb imageSmulweb

Kruidige uiensoep met amerikaanse mosterd en sherry, een perfect soepie voor de koude avonden. Door de combinatie van kerriepoeder, Provençaalse kruiden, mosterd en sherry blijft je smaakpapil op hol slaan!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kruidige uiensoep met amerikaanse mosterd en sherry op tafel.

  1. Verhit de olie in een pan.
  2. Bak hierin op een lage warmtebron de uien en knoflook zacht en glazig in 10-15 minuten. Omscheppen tussendoor.
  3. Bak het kerriepoeder al omscheppend even mee. Voeg de Provençaalse kruiden en de Amerikaanse mosterd toe.
  4. Giet al roerende de bouillon bij de uien. Laat de soep op een lage warmtebron plm. 1 uur zachtjes pruttelen tot de uien zacht zijn.
  5. Voeg 1 dessertlepel sherry azijn en versgemalen zwarte peper toe. Voeg eventueel honing toe.
  6. Voeg extra bouillon toe als de soep te dik is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep