Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado)

Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado)

Smulweb imageSmulweb

Met onze Grieks gestofd konijn waan je jezelf zo in Griekenland. De heerlijke smaak van konijn, citroen, laurier en tijm zullen je smaakpapillen prikkelen. Serveer het met rijst en je hebt een heerlijke maaltijd!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Konijnenbout

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado) op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in halve bogen, pel de sjalotten. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes (ontvel ze eventueel van tevoren). Pers de citroen uit.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpan en smelt daarin de klont boter. Braad de konijnenbouten hierin aan en bestrooi ze met peper, zout, kaneel en pimentpoeder.
  3. Voeg eerst de uien en daarna de tomaat, peperkorrels en het citroensap toe. Laat dit ongeveer 3 minuten sudderen en voeg dan de knoflook, laurier, tijm en oregano toe.
  4. Voeg de bouillon toe totdat het vlees onderstaat en laat dit een uur op een klein pitje sudderen.
  5. Voeg na een uur de sjalotten toe en laat het nog een half uurtje verder sudderen.
  6. Laat de saus indikken. Bind deze eventueel bij met allesbinder of maizena.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks