- 300 g Konijnenbout
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado) op tafel.
- Pel de uien en snijd ze in halve bogen, pel de sjalotten. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes (ontvel ze eventueel van tevoren). Pers de citroen uit.
- Verhit de olijfolie in een stoofpan en smelt daarin de klont boter. Braad de konijnenbouten hierin aan en bestrooi ze met peper, zout, kaneel en pimentpoeder.
- Voeg eerst de uien en daarna de tomaat, peperkorrels en het citroensap toe. Laat dit ongeveer 3 minuten sudderen en voeg dan de knoflook, laurier, tijm en oregano toe.
- Voeg de bouillon toe totdat het vlees onderstaat en laat dit een uur op een klein pitje sudderen.
- Voeg na een uur de sjalotten toe en laat het nog een half uurtje verder sudderen.
- Laat de saus indikken. Bind deze eventueel bij met allesbinder of maizena.