Mums fish pie

Mums fish pie

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke vis-pie is bereid met drie soorten vis, gekookte eieren en een mosterdsaus. De vis wordt in melk gekookt en de saus wordt gemaakt met ui, boter, bloem en melk. De licht gekruide aardappelpuree bovenop de pie vormt een perfecte combinatie met de crispy broodkruimels en de geraspte Cheddar, allemaal in de oven gebakken tot een perfect knapperig geheel.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Schelvisfilet
  • 1 el Worcestersaus
  • 80 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mums fish pie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de helft van de ui en doe dit in een grote pan, samen met de drie soorten vis, de peterselie stengels, en het laurierblad. Voeg de melk toe, breng aan de kook, haal dan de pan van het vuur en laat het nog 1 minuut of tot de vis bijna gaar is staan. Zeef het geheel en houd de melk apart. Snij of brokkel de vis in stukjes van 3-4 cm.
  2. Snijd de resterende ui in kleine blokjes, doe ze in een grote pan met de boter en bak op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de bloem toe en roer voortdurend, ongeveer een minuut. Voeg dan de achtergehouden melk beetje bij beetje toe en blijf voortdurend goed roeren om klontjes te voorkomen. Kook de saus 3-4 minuten, onder regelmatig roeren totdat je de bloem niet meer kunt proeven. Haal van het vuur en voeg de Worcestershire saus, ansjovis saus, mosterd, citroensap en de gehakte peterselie toe.
  3. Verdeel de stukken vis gelijkmatig in een ovenschaal. Plaats de kwarten ei tussen de vis. Ten slotte giet je de saus over de vis en eieren maar laat genoeg ruimte voor de topping van puree.
  4. Doe de aardappelen in licht gezouten koud water en breng ze aan de kook. Kook ze ongeveer 15-20 minuten, tot ze goed gaar zijn, giet ze af en laat ze nog een paar minuten stomen. Pureer de aardappelen. Spatel voorzichtig de warme melk en de boter door de puree tot een gladde massa.
  5. Verspreid een gelijkmatige laag puree over de Pie en maak met de tanden van een vork aan de bovenkant groeven, dit helpt om een mooie gebakken korst te verkrijgen. Bak de Pie in de oven gedurende 25-30 minuten door en door warm. Meng de broodkruimels en geraspte Cheddar in een kom en strooi dit over de taart. Bak nog 5 minuten tot de bovenlaag goudbruin en knapperig is. Zet, indien nodig, eventueel nog even onder de grill.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart