Gezonde havermout ontbijt-snackreep (glutenvrij)

Gezonde havermout ontbijt-snackreep (glutenvrij)

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke en voedzame havermout ontbijt-snackreep zonder gluten. Gemaakt met gedroogde vruchten, noten, honing/dadelstroop en eieren. Perfect voor een voedzaam ontbijt on-the-go of als snack bij de koffie.

45 min bereiden

tussendoortje

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gezonde havermout ontbijt-snackreep (glutenvrij) op tafel.

  1. Doe de havermout met het lauwe water/rijstmelk/amandelmelk in een kom en laat even staan.
  2. Snij ondertussen het gedroogde fruit in stukjes en hak indien nodig de noten in stukjes.
  3. Voeg de honing/dadelstroop, zout en kaneel/koekkruiden en de eieren toe.
  4. Voeg vervolgens het gedroogd fruit en noten toe. Goed mengen (eventueel met de handen).
  5. Stort het beslag in een ingevette (of met bakpapier bekleedde) bakplaat/ovenschaal van ongeveer 30x20 cm (met deze afmeting krijg je een mooie dikte van de reep ongeveer 1,5 cm hoog). Druk het beslag goed aan met de handen.
  6. Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  7. Laat de koek afkoelen en snij in repen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Havermout