Tonijn met sesamkorstje

Tonijn met sesamkorstje

Smulweb imageSmulweb

Tonijn met sesamkorstje. Smeuïge avocado waar tonijn op rust, compleet met een krokant jasje van sesamzaadjes. Met zoetzuur van jonge komkommer ben je helemaal in balans.

45 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Avocado
  • 3 el zwarte sesamzaad
  • 1 tl Wasabipoeder

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tonijn met sesamkorstje op tafel.

  1. Snijd de tonijn in 4 lange stukken. Wrijf de zijkanten in met een mengsel van olijfolie en sajasaus. Roer de twee kleuren sesamzaadjes door elkaar op een bord en druk de tonijn hier in zodat alle kanten bedekt zijn.
  2. Verhit een koekenpan en bak de tonijn 1 a 2 minuten aan totdat de buitenzijde net iets grijs kleurt. Laat de tonijn afgedekt in de koelkast rusten.
  3. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en pureer het vruchtvlees samen met de mayonaise en limoensap, peper en zout in een keukenmachine tot een gladde massa.
  4. Snijd de komkommer door de lengte met een mandoline in zo dun mogelijke plakken. Dep ze goed droog met keukenpapier. Roer de rijstazijn met de suiker door elkaar en giet over de komkommerlinten. Schep een paar keer goed door.
eet smakelijk