Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Aubergine uit de oven met kerrie en honing op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines, dep ze droog en halveer ze in de lengte. Leg ze daarna op hun bolle kant in een bakblik.
- Smeer de aubergines in met een beetje olijfolie en sprenkel de helft van de honing en het citroensap over de bovenkant. Snijd de knoflookteentjes in plakjes en verdeel die over de bovenkanten.
- Strooi er als laatste kerrie, peper en zout over de aubergines en zet het bakblik in de oven voor 10 minuten.
- Na 10 minuten open je de oven en sprenkel je de rest van de honing, citroensap en nog een beetje olijfolie over de aubergines. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak de aubergines nog 1 uur op deze temperatuur. Houd de aubergines goed in de gaten in die tijd. Mochten ze te bruin worden bovenop, dek ze dan af met aluminiumfolie.