Overijsselse jachtschotel

Overijsselse jachtschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Overijsselse jachtschotel uit de oven. Warm het vlees op en bedek het met aardappelpuree en plakken appel. Bestrooi met verkruimelde beschuit en zet het ongeveer 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Reken op een bereidingstijd van ca. 30 minuten + ca. 3 uur stooftijd.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Overijsselse jachtschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Maak de aardappelpuree door de aardappelen met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar te koken. Giet af en verwarm intussen in een ander pannetje de melk met de boter en nootmuskaat. Maak van de aardappelen puree met een pureeknijper of stamper. Giet de warme melk erbij totdat de gewenste smeuïgheid is bereikt.
  3. Warm het vlees op. Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree. Leg eventueel meerdere laagjes.
  4. Leg als laatste de plakken appel er bovenop en bestrooi met verkruimelde beschuit.
  5. Zet de jachtschotel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Zet eventueel nog 2 minuten onder de boven grill voor extra kleur.
  6. Reken op een bereidingstijd van ca. 30 minuten + ca. 3 uur stooftijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel