Stoofperen met effect

Stoofperen met effect

Smulweb imageSmulweb

Deze stoofperen met citroen, kurkuma en laurier worden nog specialer dankzij rode port. De witte peren krijgen een mooie roze en donkerrode kleur en doordat je de peren stooft in het vocht, krijgen ze extra veel smaak. Dip de mals stoofpeertjes in de gebonden saus voor een prachtige glans.

25 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofperen met effect op tafel.

  1. Halveer de citroen en pers het sap uit in een grote pan. Voeg de witte wijn met het water, uitgeknepen citroen, suiker, kurkuma en de laurier toe en breng aan de kook.
  2. Schil de peren, snijd het kontje recht en zet de peren in de wijn. Zorg ervoor dat de peren volledig onderstaan, leg eventueel een bordje op de peren. Stoof de peren tegen de kook aan circa 1 uur. Zet het vuur uit en laat de peren afkoelen. Bewaar het stoofvocht voor later.
  3. Schenk de rode port in een ovenschaal en zet de afgekoelde witte peren erin. Zet de ovenschaal circa 8 uur in de koelkast zodat de rode kleur in de peer kan trekken. Er ontstaan hierdoor stoofperen die van onder naar boven donkerrood, roze en wit gekleurd zijn.
  4. Roer de maïzena aan met een beetje water. Breng het stoofvocht aan de kook en bind af met de maïzena. Doop de peren in het gebonden vocht voor een mooie glans.
  5. Steek boven in de peer een takje munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes