- 200 g Zure room
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hongaarse kip paprikas csirke op tafel.
- Hak de knoflook en de peper fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de ui en paprika in reepjes.
- Verhit een braadpan en bak hierin de spekreepjes met de knoflook, ui en paprika.
- Voeg dan de peper (chilipoeder), het paprikapoeder en zout en peper toe. Voeg daarna de kippenbouten en de tomatenblokjes toe.
- Giet water er overheen en laat dit een uur sudderen. Voeg indien nodig meer water toe.
- Haal de kippenbouten uit de pan voordat je de zure room toevoegt aan de saus. Vis alle botjes eruit en voeg de zure room toe (goed roeren). Bind de saus eventueel indien nodig met allesbinder, aardappelmeel of bloem (aangemaakt met water). Als je de bouten graag heel wilt laten, kun je ze na het toevoegen van de zure room weer terugdoen in de pan.