Stoofschotel met lamsvlees

Stoofschotel met lamsvlees

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere stoofschotel met mals lamsvlees, bospeen en kastanje champignons. Langzaam gegaard met smaakmakers en bokbier voor die extra bite. Laat de stoofschotel 3 tot 4 uur op heel laag pitje pruttelen. Serveer de volgende dag voor de beste smaak.

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Lamsnek
  • 1.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofschotel met lamsvlees op tafel.

  1. Snij het lamsvlees in blokjes van 2 x 2 cm en bestuif het met bloem.
  2. Doe half olie en half roomboter in de koekenpan. Bak het vlees rondom bruin en leg apart.
  3. Fruit in de braadpan (ook met hal olie half roomboter) op niet te hoog vuur de uien, knoflook en pepers. Als de uien glazig zijn (niet verkleurd) kan het lamsvlees met de olie en boter bij de uien in de braadpan. Laat dit even goed doorwarmen en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat die even meebakken zodat het zuur ervan verdwijnt.
  4. Voeg vervolgens alle smaakmakers toe en laat ook even meebakken.
  5. Voeg daarna de tomaten en het bokbier toe. Als het tegen de kook aan komt kunnen tenslotte de bospeen en de kastanje champignons toegevoegd worden.
  6. Vul indien nodig met water aan tot alles net onder staat en breng het tegen de kook aan. Zet dan direct het vuur terug en laat de stoofschotel 3 tot 4 uur op heel laag pitje pruttelen.
  7. Laat de stoofschotel afkoelen en serveer de volgende dag voor de beste smaak. Maar als je wilt, kun je de stoofschotel ook direct eten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees