Thais curry-gehakt uit de wok met prei en champignons lekker pittig

Thais curry-gehakt uit de wok met prei en champignons lekker pittig

Smulweb imageSmulweb

Thais curry-gehakt uit de wok met prei en champignons lekker pittig. Maak deze rijstnoedels zoals beschreven op de verpakking. Bak knoflook, rode peper en gemberwortel in olie. Voeg Thaise groene curry en gehakt toe, bak en voeg shiitake paddenstoelen en prei toe. Voeg rijstnoedels toe, breng op smaak met verschillende kruiden en voeg ringetjes lente-ui en selderijgroen toe. Smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Thais curry-gehakt uit de wok met prei en champignons lekker pittig op tafel.

  1. Maak de rijstnoedels zoals beschreven op de verpakking.
  2. Verhit de olie in de wok.
  3. Bak hierin de knoflook, rode peper en gemberwortel gedurende 1 minuut.
  4. Voeg de Thaise groene curry toe en bak even mee totdat het gaat geuren.
  5. Voeg het gehakt toe in de pan en bak dit - steeds omscheppend - mee totdat het gehakt rul is.
  6. Voeg nu de shiitake paddenstoelen en de prei toe. Bak al omscheppend een paar minuten mee totdat de groenten beetgaar zijn.
  7. Doe de rijstnoedels (wat kleiner gesneden) door het gehaktmengsel.
  8. Breng het gerecht op smaak met peper, zout, gemalen koriander en oestersaus.
  9. Voeg op het laatst de ringetjes lente-ui en het selderijgroen toe.
  10. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei Paddenstoelen Champignons