Gevulde schnitzels met roomkaas en ajvar in een lekkere saus

Gevulde schnitzels met roomkaas en ajvar in een lekkere saus

Smulweb imageSmulweb

Gevulde schnitzels met roomkaas en ajvar, in een verleidelijke saus van roomboter, witte wijn en natuurlijk het restant van het roomkaas/ajvar mengsel. Bak de schnitzelrolletjes om te bruinen en zet het vuur laag voor het garen gedurende 10-15 minuten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 15 g Burcu Ajvar Hot

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde schnitzels met roomkaas en ajvar in een lekkere saus op tafel.

  1. Sla de schnitzels eventueel plat tussen plastic folie met een stevige pan.
  2. Kruid de schnitzels aan beide zijden met peper en zout. Leg op elke schnitzel 2 plakjes ontbijtspek.
  3. Roer de roomkaas met de ajvar door elkaar. (Als je het pittiger wilt dan wat meer ajvar gebruiken). Smeer de schnitzels aan de kant van de ontbijtspek in met het roomkaas/ajvarmengsel (zie foto). (Rest van het mengsel wordt bewaard voor de saus) Zet de schnitzels vast met cocktailprikkers.
  4. Verhit olie in de koekenpan. Bak hierin de schnitzelrolletjes aan alle kanten bruin. Voeg de roomboter toe. Als de boter is gesmolten, afblussen met een scheut witte wijn. Zet de warmtebron laag. Deksel op de pan. Laat de schnitzelrolletjes garen (plm. 10 - 15 minuten). Af en toe draaien.
  5. Roer op het laatst het restant roomkaas/ajvar door de saus. Voeg indien nodig af en toe een scheutje wijn toe als het geheel te droog wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Sauzen