Heerlijk volle tomaten wortelsoep

Heerlijk volle tomaten wortelsoep

Smulweb imageSmulweb

Een stevig gevulde tomaten wortelsoep. Met een flinke snuf peper en een rode peper voor extra pit. De soep is gemaakt met verse tomaten en wortelen die voor een perfecte smaakbalans zorgen. Maak het helemaal af met een scheutje olijfolie en wat knapperig brood.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.25 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijk volle tomaten wortelsoep op tafel.

  1. Snijd de knoflook, de ui en prei fijn en fruit dit in een grote pan aan in een flinke (flinke!) scheut olijfolie.
  2. Snijd de tomaten door de helft en doe ze bij het knoflook-ui-prei mengsel, roer om en om met een houten lepel.
  3. Snijd de wortelen in kleine stukjes en doe ze ook in de pan.
  4. Snijd de rode peper fijn en voeg toe.
  5. Vul bij met water, zodat alles net onder staat en voeg de bouillonblokjes toe. Roer alles om.
  6. Breng aan de kook en laat twintig minuten pruttelen op zacht vuur. De wortels moeten zacht worden.
  7. Pureer het geheel en voeg naar smaak zout en peper toe. Een flinke snuf peper kan geen kwaad.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep