Stoofvlees

Stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Stoofvlees op z’n best! Klapstuk gebakken in boter met uien, specerijen, wortels en tomaten. Vlees en groenten stoven zachtjes in water met bouillon, suiker en azijn. Het proberen waard!

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stoofvlees op tafel.

  1. Snijd de uien, winterpeen en tomaten.
  2. Braad het klapstuk op hoog vuur aan en haal het eruit.
  3. Bak de wortels en uien in het vocht en de boter waar het klapstuk in heeft gezeten. Voeg alle specerijen toe en bak deze mee.
  4. Snijd het klapstuk in kleine stukjes vlees van ongeveer 1 cm bij 1 cm en voeg het weer toe aan de pan.
  5. Voeg de in stukjes gesneden tomaat en de inhoud van het blik met blokjes tomaat toe en laat het meebakken.
  6. Voeg 2 bouillonblokjes en genoeg water toe zodat al het vlees en de groenten onder staan. Laat dit een uur zachtjes koken.
  7. Voeg suiker en azijn toe en laat het stoofvlees nog 1,5 uur zachtjes koken.
  8. Serveer en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier