- 380 g rolpens
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke herfst stampot rode kool met rolpens op tafel.
- Schil, was en kook de in stukken gesneden aardappelen met een klein beetje zout gaar.
- Kook de verse rode kool met peper, zout, 2 laurierblaadjes, kruidnagel en in kleine stukjes gesneden appel in +/- 30 minuten gaar. Als je kant-en-klare rode kool gebruikt, verwarm de inhoud dan zonder te laten koken.
- Dep de plakken rolpens droog en strooi wat bloem in een diep bord. Wentel de plakken rolpens een voor een door de bloem.
- Verhit een scheut boter/olie in de koekepan en bak de rolpens op een hoog vuur aan beide kanten, zodat hij van buiten lekker knapperig wordt, maar van binnen sappig blijft (+/- 6 a 8 minuten). Haal de rolpens uit de pan.
- Bak in het achtergebleven bakvet de uienringen goudgeel.
- Giet de rode kool af, maar bewaar het vocht! Eventueel de laurier en kruidnagel verwijderen.
- Stamp of mix de rode kool door de aardappelen heen. Voeg wat van het kookvocht toe als het te droog is. Leg de uienringen bovenop de stamppot.
- Serveer de rolpens apart of snijd het in kleine stukjes en verdeel het over de stamppot.
- Geef er zelfgemaakte appelmoes en vleesjus bij. Smakelijk eten!