Heerlijke herfst stampot rode kool met rolpens

Heerlijke herfst stampot rode kool met rolpens

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke herfst stamppot met rode kool en rolpens. Laat de rolpens knapperig worden en leg de goudbruine uienringen bovenop de stamppot. Serveer met zelfgemaakte appelmoes en vleesjus. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 380 g rolpens

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke herfst stampot rode kool met rolpens op tafel.

  1. Schil, was en kook de in stukken gesneden aardappelen met een klein beetje zout gaar.
  2. Kook de verse rode kool met peper, zout, 2 laurierblaadjes, kruidnagel en in kleine stukjes gesneden appel in +/- 30 minuten gaar. Als je kant-en-klare rode kool gebruikt, verwarm de inhoud dan zonder te laten koken.
  3. Dep de plakken rolpens droog en strooi wat bloem in een diep bord. Wentel de plakken rolpens een voor een door de bloem.
  4. Verhit een scheut boter/olie in de koekepan en bak de rolpens op een hoog vuur aan beide kanten, zodat hij van buiten lekker knapperig wordt, maar van binnen sappig blijft (+/- 6 a 8 minuten). Haal de rolpens uit de pan.
  5. Bak in het achtergebleven bakvet de uienringen goudgeel.
  6. Giet de rode kool af, maar bewaar het vocht! Eventueel de laurier en kruidnagel verwijderen.
  7. Stamp of mix de rode kool door de aardappelen heen. Voeg wat van het kookvocht toe als het te droog is. Leg de uienringen bovenop de stamppot.
  8. Serveer de rolpens apart of snijd het in kleine stukjes en verdeel het over de stamppot.
  9. Geef er zelfgemaakte appelmoes en vleesjus bij. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool