- 700 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Rode kerst risotto op tafel.
- Maak alle groenten schoon en verwijder de zaadlijst uit de paprika.
- Snijd de paprika in gelijkmatige stukken.
- Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn.
- Fruit deze in een grote koekenpan samen met 3 eetlepels olie en tomatenpuree.
- Voeg de risottorijst, paprikapoeder en oregano toe en roerbak 3 minuten.
- Voeg de paprika toe en roerbak gedurende 2 minuten.
- Blus het geheel langzaam met de rode wijn en zet het vuur middelhoog.
- Laat de rijst de wijn opnemen en doe er een schep groentebouillon bij.
- Laat de rijst het opnemen en voeg weer een schep groentebouillon toe. Herhaal dit tot alle groentebouillon is opgenomen (gedurende 20 minuten).
- Laat vervolgens 5 minuten al roerend gaar koken en breng op smaak met peper en zout.
- Zet het vuur uit en meng er de boter door. Laat nog 3 minuten gaar stomen met de deksel op de pan.
- Hak de peterselie fijn en werk hiermee de risotto af.