Rode kerst risotto

Rode kerst risotto

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge rode risotto met paprika, verfijnde kruiden en groentebouillon. Deze vegetarische klassieker is prachtig van kleur en perfect voor een speciale gelegenheid (of voor elke dag als je zo van risotto houdt als wij).

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Rode kerst risotto op tafel.

  1. Maak alle groenten schoon en verwijder de zaadlijst uit de paprika.
  2. Snijd de paprika in gelijkmatige stukken.
  3. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn.
  4. Fruit deze in een grote koekenpan samen met 3 eetlepels olie en tomatenpuree.
  5. Voeg de risottorijst, paprikapoeder en oregano toe en roerbak 3 minuten.
  6. Voeg de paprika toe en roerbak gedurende 2 minuten.
  7. Blus het geheel langzaam met de rode wijn en zet het vuur middelhoog.
  8. Laat de rijst de wijn opnemen en doe er een schep groentebouillon bij.
  9. Laat de rijst het opnemen en voeg weer een schep groentebouillon toe. Herhaal dit tot alle groentebouillon is opgenomen (gedurende 20 minuten).
  10. Laat vervolgens 5 minuten al roerend gaar koken en breng op smaak met peper en zout.
  11. Zet het vuur uit en meng er de boter door. Laat nog 3 minuten gaar stomen met de deksel op de pan.
  12. Hak de peterselie fijn en werk hiermee de risotto af.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst