Tonijnsteak met sesamkorstje

Tonijnsteak met sesamkorstje

Smulweb imageSmulweb

Deze tonijnsteak met sesamkorstje is hét recept dat je nodig hebt voor je volgende diner. Hoewel het gerecht super chic oogt, is het ontzettend makkelijk te maken. Je maakt het helemaal af met een beetje sojasaus. Smakelijk!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Tonijnsteak met sesamkorstje op tafel.

  1. Besmeer de tonijnsteak met sesamolie en bestrooi met wat peper en zout. Druk de steak in de sesamzaadjes en leg daarna op een bord. Verhit zonnebloemolie in de pan op hoog vuur en schroei de tonijnsteak aan beide kanten dicht. Bak de steak ongeveer een halve minuut aan iedere kant.
  2. Haal de tonijn uit de pan en laat even rusten. Snijd vervolgens met een scherp mes in dunne stukjes.
  3. Serveer de tonijn als voorgerecht met een klein bakje met sojasaus voor de smaak. Voeg eventueel rucola en cherrytomaatjes toe en besprenkel met een dressing van olijfolie en citroen.
eet smakelijk