Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Overheerlijke kerstcake met mascarpone vulling op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden c. (electr.).
- Vet de zijkant van de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een kom en voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop er met de mixer een glad beslag van. Verdeel het beslag over de bakvormen en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel.
- Bak de taartbodems in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen in de vorm. Keer ze daarna op een rooster.
- Besmeer de taarthelften dik met vruchtenjam. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de mascarpone. Maak de aardbeien schoon (of gebruik andere vruchten).
- Verdeel het mascarpone-roommengsel over 1 taarthelft. Verdeel daarover de aardbeien (of de andere vruchten) en dek af met de 2e taarthelft.
- Strooi poedersuiker over de cake en versier met kerst chocolade.