Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Courgettepaprika ovenschotelals bijgerecht of hoofdgerecht

Courgettepaprika ovenschotelals bijgerecht of hoofdgerecht

smulweb badge smulweb

Maak deze heerlijk gekruide courgettepaprika ovenschotel als hoofd- of bijgerecht in slechts 25 minuten! Blancheer broccoli 4 minuten. Wok courgette en knoflook ca. 10 min. Haal uit pan, voeg daar paprika en ui aan toe en bak gaar. Voeg courgette weer toe. Klop 3 eieren met culinaire room en kaas flink en voeg toe aan de groenten in een schaal. 20-25 minuutjes in de oven en smullen maar!

45 min bereiden hoofdgerecht 6 personen

(3)

Ingrediënten

  • 3 Courgette
  • 4 Tomaten
  • 3 Paprika Mix 3 Stuks
  • 3 Teen Jumbo Knoflook
  • 3 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart
  • 2 tl Rozemarijn gedroogd
  • 1 tl Peterselie gedroogd
  • 3 Scharreleieren M
  • 30 g Crème Fraîche
  • 100 g Geraspte kaas 30+ jong belegen
  • 300 g Broccoli
  • 2 g Rozemarijn, vers
  • 1 el suiker

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Courgettepaprika ovenschotelals bijgerecht of hoofdgerecht op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Blancheer de broccoli in ca. 4 minuten. Snijd de tomaten in stukjes en snijd het vocht eruit. Snijd de paprika's in stukjes. Snijd de uien in ringen.
  3. Doe wat olijfolie in de pan of wok en voeg de uitgeperste knoflookteentjes toe samen met de courgettes. Laat deze ca. 10 minuutjes bakken en haal ze dan uit de pan. Voeg nu de paprika toe samen met de uien. Bak deze even lekker door en voeg de basilicum, suiker, zout en peper en rozemarijn toe. Doe de courgette er weer bij.
  4. Meng de 3 eieren samen met wat culinaire room en klop dit flink. Voeg nu de helft van de kaas toe.
  5. Doe de gewokte groenten in een schaal en schenk er het eier-kaasmengsel overheen. Zet het gerecht voor ca. 20-25 minuten in de oven.
  6. Eet smakelijk!