Vissoep

Vissoep

Smulweb imageSmulweb

Deze vissoep is heerlijk romig en vol van smaak door de visbouillonblokjes. De harissa, knoflook, gember en prei geven de soep een kruidige twist. De vis en zeevruchten leg je er op het eind gewoon even bij. Helemaal af met stokbrood en kruidentapenade.

45 min bereiden

soep

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 1000 ml Water
  • 0.1 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Vissoep op tafel.

  1. Kook water en maak bouillon van de visbouillonblokjes.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een soepketel en voeg hier de harissa, fijn gesneden knoflook, gember en pepertje aan toe. Bak dit tot het kleur begint te krijgen.
  3. Voeg venkel, prei en bleekselderij toe en bak totdat ze zacht worden.
  4. Voeg de visbouillon en witte wijn toe aan de groenten en laat het geheel aan de kook komen. Gaar de groente.
  5. Voeg tomaten, tijm en vis met kruiden toe en laat het geheel koken tot de vis ondoorzichtig (wit van kleur) is geworden.
  6. Voeg garnalen, kokkels of andere schelpdieren toe en laat het geheel nog zo'n 2 minuutjes pruttelen totdat de garnalen gaar zijn en de kokkels of andere schelpdieren open zijn.
  7. Serveer de soep en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep