Fish and chips

Fish and chips

Smulweb imageSmulweb

Verse zelfgemaakte fish and chips. Aardappelen liefdevol gesneden in repen of frietjes, kruiden en ei zorgen voor een heerlijk krokant jasje om deze onweerstaanbaar goudkleurige scholfilets. Schep wat tartaarsaus op de vis, knijp er een citroentje overheen en geniet van een heerlijke Britse klassieker.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Fish and chips op tafel.

  1. Snijd aardappelen in de lengte in 4-6 repen van ca. 2 cm dik. Kook aardappelrepen in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Maal intussen in de keukenmachine sneetjes brood met korst fijn. Doe broodkruim in een diep bord. Klop in een ander diep bord eieren los met wat zout en versgemalen peper en roer kruiden erdoor. Snijd een halve citroen in 4 partjes, pers de andere helft uit.
  3. Wrijf scholfilets in met zout, peper en citroensap en haal ze door het eimengsel. Wentel scholfilets daarna door het fijne broodkruim en druk dit goed aan.
  4. Verhit een ruime laag olie van 2-3 cm in een hapjespan en bak eerst aardappelrepen - eventueel in 2 porties- in 3-4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier en houd ze warm in een schaal in een oven van 100 C.
  5. Leg scholfilets in de hete olie en bak ze in 4-6 minuten goudbruin, keer ze na 2-3 minuten voorzichtig met een spatel. Leg gebakken vis op warme borden en schep de frieten erbij. Leg partjes citroen op de vis.
eet smakelijk