Simpele snelle chocolademouse

Simpele snelle chocolademouse

Smulweb imageSmulweb

Wil je snel een simpel, luchtig dessert maken? Dan is deze chocolademousse perfect voor jou! Au bain-marie smelten we melkchocolade, waarna we er vers geklopte slagroom en stukjes pure chocolade aan toevoegen. Laat het minimaal 20 min afkoelen in de koelkast voor meer smaak. Heerlijk met vers fruit!

25 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Simpele snelle chocolademouse op tafel.

  1. Maak kleine stukjes van de 25 gram pure chocolade.
  2. Zet de ketel en vergiet gevuld met water op het vuur. Breek de melk chocolade in kleinere stukken in een kom en zet deze op de vergiet. Laat alles au bain marie warm worden.
  3. Klop de slagroom in een andere kom tot deze half stijf is, met zo dik als volle yoghurt.
  4. Als de chocolade gesmolten is, roer je er 3 eetlepels slagroom onder. Meng alles goed door.
  5. Voeg de rest van de slagroom toe, samen met de stukjes pure chocolade. Roer alles goed door elkaar.
  6. Zet de kom afgedekt met plasticfolie in de koelkast voor zeker 20 minuten of langer.
  7. Verdeel het chocolademengsel over de glazen. Versier met eventueel wat fruit. Geniet ervan!
eet smakelijk