Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignon-ham-broodje van bladerdeegmmmm op tafel.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snipper deze. Snijd de ham in kleine stukjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de sjalotsnippers en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak deze mee. Voeg vervolgens de lente-uitjes toe en bak deze ook even mee. Roer de hamstukjes erdoor en breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco. Laat afkoelen.
- Kwast de ontdooide plakjes bladerdeeg in met losgeklopte eidooier. Roer het grootste deel van de rest van de eidooier door de champignonmassa en bewaar een klein beetje voor de bovenzijde.
- Verdeel de champignonmassa over de plakjes bladerdeeg en klap de bladerdeegplakjes dubbel. Druk ze goed aan met een vork.
- Bak de "champignonbroodjes" in 15-20 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.