Champignon-ham-broodje van bladerdeegmmmm

Champignon-ham-broodje van bladerdeegmmmm

Smulweb imageSmulweb

Een hartig bladerdeegbroodje gevuld met champignons, lente-ui en ham. Het sprankelt van smaak door de tabasco en is makkelijk te maken. Serveer bij de borrel, lunch of als potluckgerecht.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignon-ham-broodje van bladerdeegmmmm op tafel.

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snipper deze. Snijd de ham in kleine stukjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de sjalotsnippers en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak deze mee. Voeg vervolgens de lente-uitjes toe en bak deze ook even mee. Roer de hamstukjes erdoor en breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco. Laat afkoelen.
  5. Kwast de ontdooide plakjes bladerdeeg in met losgeklopte eidooier. Roer het grootste deel van de rest van de eidooier door de champignonmassa en bewaar een klein beetje voor de bovenzijde.
  6. Verdeel de champignonmassa over de plakjes bladerdeeg en klap de bladerdeegplakjes dubbel. Druk ze goed aan met een vork.
  7. Bak de "champignonbroodjes" in 15-20 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Kruiden Bladerdeeg