Walnootkoekjes met een lekkere jamvulling ( kerstkoekjes )

Walnootkoekjes met een lekkere jamvulling ( kerstkoekjes )

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke walnootkoekjes met een lekkere jamvulling tijdens kerst. Combineer speltmeel, bloem, honing en boter voor een glad deeg. Bak de balletjes in de oven en vul met jam. Bestrooi de koekjes met poedersuiker en serveer.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g walnoten gemalen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Walnootkoekjes met een lekkere jamvulling ( kerstkoekjes ) op tafel.

  1. Doe speltmeel en bloem (of alleen bloem), honing en zout in de beslagkom. Voeg boter in stukjes toe en kneed het geheel met de kneedhaken van de mixer of keukenmachine tot een glad deeg.
  2. Verpak het deeg in plastic folie en laat het plm. 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht 160 graden) en bekleed een bakblik met bakpapier.
  4. Vorm van het deeg ongeveer kersgrootte balletjes en verdeel ze over het bakblik. Druk met de steel van een houten lepel in elk balletje een kommetje en vul deze met jam met behulp van een lepeltje.
  5. Bak de koekjes plm. 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  6. Bestrooi de koekjes met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kerst Koekjes