Meesterlijke rode kool van sterrenkok kerst

Meesterlijke rode kool van sterrenkok kerst

Smulweb imageSmulweb

De meesterlijke rode kool van sterrenkok Kerst heeft de perfecte combinatie van smaken. De fijngesneden rode kool wordt op een lage temperatuur gestoofd met gesnipperde ui, appel en gezeefde cranberry. Gezoet met honing, sinaasappelsap, rode wijn en port en afgemaakt met een vleugje zout en peper. Serveer met wat rookworst en aardappelpuree, eet smakelijk.

60 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Meesterlijke rode kool van sterrenkok kerst op tafel.

  1. Neem de rode kool, verwijder de buitenste bladeren, snijd hem doormidden en snijd de stam eruit. Snijd de 2 delen dan in mooie dunne reepjes en was ze onder stromend water. Doe dit in een grote schaal, licht zouten en besprenkelen met sap van een citroen (dan blijft de kleur mooi), roer door elkaar en laat even intrekken.
  2. Neem een grote pan op matig vuur, voeg suiker toe en laat langzaam karamelliseren.
  3. Blus de suiker af met azijn, rode wijn en port en voeg boter toe. Laat wat inkoken en voeg gesnipperde ui toe.
  4. Breng het geheel op smaak met honing, een vleugje zout en witte peper en laat nog even inkoken.
  5. Voeg nu de rode kool, het sinaasappelsap, sap van de andere citroen, de geraspte appel en gezeefde cranberry toe.
  6. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur zo'n drie kwartier garen. Roer tijdens het garen af en toe goed door elkaar.
  7. Proef en breng nogmaals op smaak met een snufje peper, zout of suiker.
  8. Warm de rode kool op en serveer het gerecht. Het is ook uitstekend geschikt om in te vriezen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool