Ossobuco

Ossobuco

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Italiaans gerecht van kalfsschenkels gestoofd in wijn, tomatensaus en groenten. Het vlees wordt super zacht en smaakvol. Geserveerd met "gremolata" van citroen, peterselie en knoflook. Een feest op tafel!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ossobuco op tafel.

  1. Snijd de volgende ingrediënten apart van elkaar en bewaar ze: 1 teen knoflook, ui, selderij, wortel (raspen is beter), en tomaten.
  2. Kruid de kalfsschenkels met zout en peper en bestrooi beide zijden met bloem.
  3. Smelt de boter in de pan en voeg de gesneden knoflook toe. Bak de kalfsschenkels aan beide zijden bruin (5 minuten per kant).
  4. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in het overgebleven vet. Voeg na 1 minuut de selderij en wortel toe.
  5. Voeg witte wijn toe (gaat stomen) en voeg de tomaten, laurierbladeren, tijm en het vlees toe. Laat dit met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.
  6. Voeg runderbouillon toe en zorg ervoor dat het vlees door vocht of groenten bedekt is. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 1,5 uur sudderen (klaar als het vlees met een vork van het bot te trekken is).
  7. Maak ondertussen de "gremolata" door de schil van een citroen met zo min mogelijk wit te snijden en deze heel fijn te snijden. Snijd peterselie en overgebleven 3 teentjes knoflook fijn en meng met citroen.
  8. Schep de gremolata over het vlees voordat het geserveerd wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees