Knien in ut zoer

Knien in ut zoer

Smulweb imageSmulweb

Voor een heerlijk mals konijn in de marinade van azijn , laurierblaadjes, kruidnagels, zwarte peperkorrels, jeneverbessen en sjalotten ga je voor knien in ut zoer. Door het sudderen in de marinade krijg je een heerlijke saus met een vleugje stroop. Bind de saus met ontbijtkoek en eventueel met maizena. Serveer met gekookte aardappelen en spruitjes.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Konijndijfilet
  • 100 ml Water
  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Knien in ut zoer op tafel.

  1. Verdeel het konijn in stukken (2 bouten, 2 schouders, de rug in 2 stukken). Laat het konijn in een bak water een half uur uitwateren en laat het vervolgens in een vergiet uitlekken.
  2. Leg de konijnendelen in een kom en overgiet met azijn en water. Voeg naar wens meer of minder water toe ten opzichte van de hoeveelheid azijn. Als je van zuurder vlees houdt, neem dan 2 delen azijn op 1 deel water. Als je van iets minder zuur vlees houdt, neem dan 1 deel azijn op 3 of 4 delen water. Voeg hier laurierblaadjes, kruidnagels, zwarte peperkorrels, jeneverbessen en sjalotten aan toe en laat dit 24 tot 48 uur op een koele plaats marineren.
  3. Haal het vlees uit de marinade en laat het uitlekken in een vergiet. Droog het konijn af met keukenpapier, wentel het door de bloem en bak het in een braadketel met hete boter tot het aan alle kanten goudbruin is gekleurd.
  4. Haal het vlees uit de pan. Fruit de sjalotten uit de marinade aan in dezelfde pan en blus deze met de ongezeefde marinade en voeg stroop toe. Breng dit aan de kook.
  5. Leg het vlees weer in de kokende marinade en laat het rustig verder sudderen tot het gaar is. Bind de saus met ontbijtkoekstukken en eventueel met maizena. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Neem het vlees uit de pan, zeef de saus door een haarzeef en geef deze er apart bij.
  7. Serveer met gekookte aardappels en bijvoorbeeld gekookte rodekool en/of spruitjes, gestoofde peertjes en appelmoes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen