Varkensfiletrollade met champignon-mosterdsaus

Varkensfiletrollade met champignon-mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Een mals stukje varkensfiletrollade met een smaakvolle champignon-mosterdsaus. Hoeveel lekkerder wordt het avondeten nog? Lekker in combinatie met spaghetti en een groene salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Varkensrollade

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkensfiletrollade met champignon-mosterdsaus op tafel.

  1. Dep de rollade droog met keukenpapier. Verhit de boter in een braadpan en braad de rollade, op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager en bestrijk de rollade met 1 el mosterd. Laat de rollade met de deksel schuin op de pan in 45-50 min. zachtjes gaar worden. Keer de rollade af en toe en schep ook regelmatig de jus over de rollade.
  2. Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in vieren of in plakjes.
  3. Neem de rollade uit de pan en laat hem verpakt in aluminiumfolie, ca. 10 minuten rusten. Bak de champignons ca. 3 minuten in het braadvet. Voeg de slagroom en de rest van de mosterd toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Schraap hierbij alle aanbaksels van de panbodem los.
  4. Laat de saus, zonder deksel, zachtjes 5 minuten pruttelen en breng hem dan op smaak met zout en peper. Door het koken verliest de mosterd zijn scherpte maar niet zijn smaak en aroma.
  5. Snijd de rollade in plakken van ca. 1/2 cm en geef de saus erbij. Serveer met spaghetti en een groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees