Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Groentequiche met kruidenkaas op tafel.
- Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm. Bekleed de ingevette vorm met het deeg, druk het in de rand van de vorm stevig aan en snijd het teveel aan deeg weg. Zet de met deeg beklede vorm in de koelkast.
- Snijd de courgette en de paprika's in blokjes en de in lengte doorgesneden prei in halve ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de groente kort, strooi er wat zout en peper over en laat met de deksel op de pan ca. 8 minuten stoven. Laat de groente uitlekken en iets afkoelen. Snijd intussen de kaas in blokjes.
- Verwarm de oven met de bakplaat voor op 220 graden. Klop de eieren met de slagroom en de dragon los. Verdeel de gestoofde groente en de kaasblokjes over de bladerdeegbodem. Giet er het eiermengsel over.
- Zet de taart op de bakplaat in het midden van de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 180 graden. Laat de taart in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Serveer warm of lauwwarm.