- 1500 g Hertenpoulet
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Hertenstoverij met verse cranberrys op tafel.
- Plet de jeneverbessen en doe dit samen met gember, kaneel, piment, peper en zout over het vlees. Laat de kruiden even inwerken.
- Snij de wortel, prei en uien fijn.
- Verhit boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes, voeg het vlees toen en braad het rondom aan.
- Voeg daarna de wortel, prei en ui toe en laat dit geheel goed stoven.
- Voeg de tijm en laurier toe en giet de wijn en de fond (bouillon) erbij.
- Meng alles goed door elkaar en doe er dan de cranberry's bij.
- Doe de deksel op de pan en laat het op een klein pitje in ongeveer 2 ½ uur gaar sudderen.
- Controleer regelmatig of er nog voldoende vloeistof in de pan zit en voeg zo nodig wijn of fond toe.