Hertenstoverij met verse cranberrys

Hertenstoverij met verse cranberrys

Smulweb imageSmulweb

Een rijke hertenstoofpot met verse cranberry's, gekruid met jeneverbessen, kaneel, piment en gember. Het gerecht wordt bereid in wijn en fond en is perfect om te serveren op een herfstavond met wat aardappelen en groenten naar keuze.

120 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1500 g Hertenpoulet

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hertenstoverij met verse cranberrys op tafel.

  1. Plet de jeneverbessen en doe dit samen met gember, kaneel, piment, peper en zout over het vlees. Laat de kruiden even inwerken.
  2. Snij de wortel, prei en uien fijn.
  3. Verhit boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes, voeg het vlees toen en braad het rondom aan.
  4. Voeg daarna de wortel, prei en ui toe en laat dit geheel goed stoven.
  5. Voeg de tijm en laurier toe en giet de wijn en de fond (bouillon) erbij.
  6. Meng alles goed door elkaar en doe er dan de cranberry's bij.
  7. Doe de deksel op de pan en laat het op een klein pitje in ongeveer 2 ½ uur gaar sudderen.
  8. Controleer regelmatig of er nog voldoende vloeistof in de pan zit en voeg zo nodig wijn of fond toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Kerst Fruit Vlees Cranberries