Abrikozensoesjestaart met biscuitbodem

Abrikozensoesjestaart met biscuitbodem

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke abrikozensoesjestaart met smeuïge biscuitbodem! Met Taartina abrikozenjelly voor die echte abrikozensmaak. Ideaal om te serveren bij een kopje koffie of thee.

25 min bereiden

dessert

16 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Abrikozensoesjestaart met biscuitbodem op tafel.

  1. Klop de eieren met suiker schuimig (10 minuten). Zeef het puddingpoeder en de bloem en spatel voorzichtig door de eimassa. Bak 15-20 minuten in het midden van een op 180 graden voorverwarmde oven.
  2. Laat de slagroomsoesjes ontdooien. Klop de slagroom stijf met de geleisuiker. Roer de roomkaas los en meng voorzichtig door de slagroom.
  3. Haal de biscuitbodem uit de vorm en zet op een gebakschaal. Plaats de rand van de springvorm om de bodem. Verdeel de helft van de roommassa over de bodem. Leg de slagroomsoesjes hierop en verdeel de rest van de roommassa erover. Zet de taart ongeveer 2 uur koud weg.
  4. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Snijd de abrikozen in smalle reepjes en verdeel over de taart. Meet 250 ml + 3 eetlepels abrikozensap af en roer de Taartina glad met de 3 eetlepels sap. Breng 250 ml sap aan de kook in een steelpan en roer de Taartina erdoor. Laat het geheel ongeveer 1 minuut koken. Verdeel met een eetlepel over de abrikozen en zet de taart nog 3-4 uur koud weg.
  5. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en verdeel over de taartrand.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Slagroomsoesjes