Pici allaglione

Pici allaglione

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak jij overheerlijke pici allaglione! Een Toscaanse pastagerecht vol met smaak. Verse tomaten en knoflook zorgen voor een heerlijke geur en smaak, terwijl pici de saus perfect aanvult. Je proeft de Italiaanse zon!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pici allaglione op tafel.

  1. Kruis de tomaten in en leg ze 1 minuut in een pan met kokend water. Ontvel de tomaten en ontdoe ze van de pitten. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  2. Pel de knoflook en pureer de knoflook fijn. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn.
  3. Doe de knoflook en de peper in een koekenpan met de olijfolie en laat dit op zeer zacht vuur even licht goudgeel worden. De knoflook-pepermassa mag niet bakken.
  4. Voeg na ongeveer 10 minuten de tomaatblokjes toe en vervolgens de wijn of wijnazijn. Breng op smaak met zout.
  5. Laat de saus op zacht vuur sudderen totdat de tomaten geheel zacht zijn geworden en er een dikke saus is ontstaan, dit duurt ongeveer 20 minuten. Eventueel kun je de saus met de staafmixer pureren.
  6. Breng in een pan water aan de kook. Voeg zout toe en kook de pici al dente.
  7. Als de pici al dente zijn, giet ze af en roer ze door de tomatensaus. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta