Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Aardappel-eisalade met wortel en hamreepjes

Aardappel-eisalade met wortel en hamreepjes

foodcoach badge foodcoach

Een heerlijk recept voor Aardappel-eisalade met wortel en hamreepjes. Serveer het op een bord, leg het eitje erbovenop, en smullen maar! Perfect voor een lunch of als bijgerecht tijdens het diner.

20 min bereiden 1 personen

(0)

Ingrediënten

  • 360 g Aardappelen
  • 1 stuks Scharreleieren M
  • 40 g julienne-wortel
  • 75 g doperwten (diepvries)
  • 0.75 tl slasaus
  • 1 stuks Tomaten
  • 30 g Gekookte achterham
  • 1 stuks Sjalot

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappel-eisalade met wortel en hamreepjes op tafel.

  1. Kook de aardappelen in een pan met ruim kokend water in 10-15 minuten gaar. Kook het ei de laatste 7 minuten mee en laat het onder stromend koud water schrikken.
  2. Pel en snipper de sjalot en snijd de ham in reepjes.
  3. Kook de doperwten in een pan met een klein laagje water in 2 minuten beetgaar.
  4. Giet de aardappelen af en doe in een saladekom. Meng met de wortel, doperwten, sjalot en ham. Pel het ei en snijd in kwarten. Breng de salade op smaak met de peper en sladressing.
  5. Schep de aardappelsalade op een bord en leg het ei erbovenop.