Gebakken oesters

Gebakken oesters

Smulweb imageSmulweb

Deze gebakken oesters met citroensap en peterselie zijn zo smaakvol dat je ze gewoon moet proberen! Laat de boter licht bruin worden en bak de oesters op hoog vuur tot er een mooie korst op zit. Voeg altijd zout en peper toe na het bakken om de oesters extra lekker te maken.

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken oesters op tafel.

  1. Laat de boter goed bruisen en licht bruin worden.
  2. Bak de oesters op hoog vuur onder continu keren met behulp van een tang gedurende 3-4 minuten totdat er een korstje op zit.
  3. Voeg peper en zout naar smaak van de eter toe. Let op: zout de oesters niet vooraf, dit is zoals slakken zout strooien. Schep de oesters uit de pan en zet het vuur laag.
  4. Voeg citroensap en peterselie toe en bak tot de peterselie licht krokant is.
  5. Druppel het jusmengsel over de oesters.
eet smakelijk