Wortelsoep met selderij en appel

Wortelsoep met selderij en appel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk romige soep met wortel, selderij, tomatenpuree en appel. Geserveerd met plakjes zachte appel en stukjes selderijblad. Perfect als voorgerecht of als hoofdgerecht met wat brood.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Wortelsoep met selderij en appel op tafel.

  1. Doe de wortelen, ui en bleekselderij met de bouillon in een grote pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen.
  2. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze met de tomatenpuree en het laurierblad toe aan de soep en breng deze op middelhoog vuur aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.
  3. Doe intussen de plakjes appel voor de garnering in een kleine pan en giet het citroensap erover. Verhit zachtjes en laat 1-2 minuten sudderen, of tot de appel zacht is. Giet de plakjes af en zet opzij.
  4. Verwijder het laurierblad en mix de soep glad. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in voorverwarmde kommen, garneer met de plakjes appel en met stukjes selderijblad en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Fruit Appel