Jerk kip

Jerk kip

Smulweb imageSmulweb

Deze Jerk kip is heerlijk mals en vol van smaak. Bak de kipdelen rondom bruin en voeg alle ingrediënten samen in de slowcooker. Wat zalig ruikt dat. Serveer met de saus apart en lekker met rijst.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Jerk kip op tafel.

  1. Spoel de kipdelen af en dep ze droog.
  2. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de kipdelen rondom bruin. Neem ze uit de pan en doe de kipdelen in de binnenpan van de slowcooker.
  3. Zet de slowcooker op hoog, de braadpan op sudderen.
  4. Bak de lente-uitjes, de knoflook en het pepertje in dezelfde koekenpan ongeveer 4 minuten op een laag vuur tot alle ingrediënten zacht zijn. Roer het piment, de kaneel, de tijm, de nootmuskaat en de suiker erdoor. Strooi de bloem erover en roer alles goed door.
  5. Schenk geleidelijk de bouillon erbij en roer tot het mengsel borrelt en indikt. Neem de pan van het vuur.
  6. Roer de azijn, het limoensap, de tomatenpuree en wat zout en peper door de saus.
  7. Schenk de saus over de kip, doe de deksel op de pan en verwarm het geheel 3 tot 4 uur tot de kip mals is.
  8. Neem de kipdelen uit de saus en leg ze in een schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe aan de saus en schep de saus in een kom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte