Pekingeend

Pekingeend

Smulweb imageSmulweb

Voor de lekkerste Pekingeend: smeer in met marinade, bak hem bruin, dek af met folie en bak gaar in de oven. Serveer op een flensje met groenten en heerlijke saus. Goed om te weten: 't is niet moeilijk om zelf te maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pekingeend
  • 200 g Enoki Paddenstoel

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pekingeend op tafel.

  1. Zorg ervoor dat de Pekingeend volledig is ontdooid voordat je ermee aan de slag gaat.
  2. Maak de marine door de sojasaus, honing en limoensap met elkaar te mengen. Verander stap 4 naar -> meng de hoi-sin saus, ketjap en sambal voor de saus en serveer in een bakje.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de eend tot hij aan alle kanten bruin is.
  4. Smeer de eend goed in met de marinade en leg hem in een braadslee. Dek af met aluminiumfolie. Zet hem ongeveer 40 minuten in de oven.
  5. Zet de oven vervolgens op 220 graden of op grillstand en laat het velletje mooi krokant worden.
  6. Snijd de Pekingeend in plakjes (let op het bot!).
  7. Meng alle bovengenoemde ingrediënten goed voor de saus en serveer deze in een bakje.
  8. Stoom de flensjes kort in een bamboemandje boven een pan met kokend water.
  9. Besmeer de pannenkoekjes met de saus. Beleg vervolgens met de groenten en eend. Rol dicht en geniet van je maaltijd.
eet smakelijk