- 100 ml Kalfsbouillon bereid
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalfsentrecote met oregano en citroen op tafel.
- Haal de kalfsentrecotes uit de koelkast, verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat gedurende circa 20 minuten op kamertemperatuur komen.
- Verwarm een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur en voeg 3 eetlepels olijfolie toe.
- Bak de kalfsentrecotes om en om circa 4 minuten aan iedere kant. Haal het kalfsvlees uit de pan en laat het even rusten op een warm bord, afgedekt met plasticfolie.
- Zet de pan terug op het vuur, blus af met de kalfsbouillon en het sap van 1 citroen. Kook dit even in tot een stroperige jus, voeg de 3 eetlepels olijfolie toe en de oreganoblaadjes.
- Snij de andere citroen in partjes.
- Leg de kalfsentrecotes op warme borden en garneer met de citroen en lepel de saus over het kalfsvlees.