Tikka masala

Tikka masala

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijk kruidige tikka masala, met zelfgemaakte garam masala. Geroosterde cashewnoten en verse koriander maken deze saus compleet. Laat de kip intrekken in een mengsel van yoghurt en kruidenpasta, en bak deze vervolgens goudbruin voor een heerlijke smaak. Voor de echte Indiase sfeer serveer je naanbrood bij dit gerecht.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tikka masala op tafel.

  1. Hak de rode peper en knoflook fijn en doe dit (bij voorkeur) in aparte schaaltjes/bakjes. Snijd de ui in dunne ringen, rasp de gember zo fijn mogelijk en snijd de paprika in blokjes, ook dit doe je in aparte schaaltjes/bakjes.
  2. Maak de garam masala: meng 1 eetlepel gemalen komijn, 1 ½ theelepel korianderpoeder, 1 ½ theelepel gemalen kardemompoeder, 1 ½ theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel gemalen mosterdzaad, ½ theelepel gemalen kruidnagel en ½ theelepel gemalen nootmuskaat in een bakje.
  3. Fruit de rode peper, knoflook, ui en gember aan in een koekenpan met boter op laag vuur. Voeg de garam masala, paprikapoeder, mosterdzaad, gemalen komijnzaad en korianderpoeder toe en laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen (roer regelmatig en zorg dat het niet aanbrandt). Voeg de fijngehakte verse koriander, cashewnoten en paprika toe aan de pan met de basis voor de saus (de resterende kruiden) en laat dit kort meewarmen. Voeg hierna de tomatenpuree toe en roer goed door de pan. Voeg vervolgens de room of melk met maïzena toe en mix alles goed door elkaar tot er een (licht)rode saus ontstaat.
  4. Pak een grote schaal en doe hier 200 ml Griekse yoghurt in. Voeg de helft van de gemaakte kruidenpasta toe aan de yoghurt en mix dit goed door elkaar (de andere helft is de basis van de saus). Voeg de kip toe en zorg dat deze goed onder de marinade zit. Dek de kip af met vershoudfolie en plaats dit minimaal een uur (bij voorkeur een gehele middag) in de koelkast zodat dit lekker kan intrekken.
  5. Verwarm een (koeken)pan met een klein beetje olijfolie. Haal de kip uit de koelkast en haal het meerendeel van de yoghurt eraf. Bak de kip totdat deze om en om een mooie goudbruine kleur heeft.
  6. Verwarm de saus en marinade. Wanneer beide voldoende warm zijn, voeg je de saus, yoghurt en kip samen en verwarm je het geheel totdat de kip gaar is en het geheel er mooi oranje/rood uitziet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte