Wapiti (eland) met cranberries

Wapiti (eland) met cranberries

Smulweb imageSmulweb

Wapiti (eland) in cranberry saus. Deze overheerlijke medaillons worden 2 uur gemarineerd in witte wijn en vervolgens gebakken in boter. Geserveerd met een saus gemaakt van de marinade, wildfond, cranberries en slagroom. Perfect voor een speciale avond.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 medaillons wapiti (eland)
  • 60 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Wapiti (eland) met cranberries op tafel.

  1. Marineer de medaillons 2 uur in de witte wijn en voeg de sjalot, tijm en peper toe.
  2. Haal de medaillons uit de marinade en dep ze droog. Voeg wat zout toe aan de medaillons. Bewaar de marinade.
  3. Bak de medaillons 3-5 minuten aan iedere kant. Neem de Wapiti uit de pan en zet apart (afgedekt).
  4. Zeef de marinade en voeg dit toe in de koekenpan waar de Wapiti is aangebraden. Verhoog het vuur en laat het voor de helft indampen.
  5. Voeg de wildfond en cranberries toe en laat het nog eens voor de helft indampen. Voeg dan de slagroom toe en maak het af op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Cranberries